Artiklar

Vanliga misstag vapers gör – Så här undviker du dem

Vanliga misstag för nybörjare

Vanliga misstag för nybörjare

Vanliga misstag vapers gör är en liten artikel för er nybörjare så ni förhoppningsvis skall hitta rätt i vape djungeln

Att sluta röka är ett steg i rätt riktning. Men om du vill sluta med hjälp av en vape så finns fler saker som kan gå fel. Även om tillverkare har gjort allt för att göra e-cigg enklare och effektivare under de senaste åren så är det fortfarande svårt att välja rätt i början.

Tyvärr leder detta ofta till frustration, vilket så småningom gör att man ger upp och går tillbaka till vanliga cigaretter. Men detta behöver inte hända. Om du vill släppa cigaretter till förmån för e-cigaretter är det viktigt att vara medveten om följande vanliga misstag för nybörjare.

Att välja fel enhet

Första misstaget du skall undvika är att välja fel e-cigarett från början. Det finns e-cigaretter från dom som är extremt lättanvända till e-cigaretter som är otroligt komplicerade.

Många nya användare klarar utan problem av e-cigaretter upp till mellannivå men det finns en inlärningskurva. Eftersom startkitten ofta är billiga så är det bäst att du börjar med ett kit upp till mellannivå.

Även om nybörjarkit kan se och kännas enkla, är de fantastiska och har många komplicerade funktioner. Men tack vare deras användarvänlighet får du uppleva funktionerna utan att behöva oroa dig för att lära dig kontrollera dem.

Som sagt, det finns många olika typer av e-cigaretter. som passar olika smaker. Låt oss ta en titt.

Startkit

Startkit är ofta både enkla och effektiva. De flesta kan arbeta med en enda knapptryckning. Vissa modeller tänds när du andas in – ingen knapp behövs.

Till skillnad från mer avancerade e-cigaretter använder dessa nya e-cigaretter återfyllbara pods. När din juice tar slut, fyller du bara på den igen och sätter den på plats igen. Coilsen är inbyggda i podsen.

En annan sak att tänka på är att dessa e-cigaretter är mycket små och diskreta. Deras molnproduktion är minimal och de laddar på nolltid.

Våra startkit

Mellanenheter

Om du är över startfasen eller tror att du kan hantera lite mer utmaning, så finns det massor av fantastiska produkter där ute.

Dessa e-cigaretter är i princip penna-stil vapes på steroider. Även känd som ”tubmods”, de är tjockare och kraftfullare än nybörjarkiten. I många (om inte de flesta) fall är mellanenheterna sub-ohm kapabla.

Utan att bli alltför tekniska är sub-ohm-enheter kända för sitt låga elektriska motstånd. Detta betyder mer kraft till spolen, vilket leder till bättre smak och större moln. Även om detta kan vara mycket roligt, kommer det att göra det svårt att vejpa diskret.

En annan sak att tänka på är att, till skillnad från pod-mods, använder penna / tubmods vanliga tankar. Detta betyder att du måste rengöra den och byta coilsen oftare än med en pod-mod. Batterierna håller längre, men laddningstiden tar också ett tag – från två till fyra timmar, beroende på batteriet.

Nikotininnehållet är också ganska begränsat. I själva verket, om du använder vanlig e-juice med ett nikotininnehåll över 6 mg, finns det en god chans att det blir väldigt rivigt i halsen.

Box Mods

Box-mods är de mest avancerade enheterna. Inom dem finns flera olika kategorier – konventionella boxmods,, squonking, PWM, Serial, listan fortsätter. För enkelhetens skull kommer vi att hålla oss till det enklaste alternativet, som är fabriksbyggda boxmods.

Det som skiljer dessa e-cigaretter från resten är nivån på komplexitet och kontroll. Dessa har fantastiska funktioner om du är en avancerad vejpare. Men om du aldrig har rört en enhet, är det troligt att du lägger timmar på Googling för att leta efter hjälp. Viktigt är att du får bra hjälp i butiken där du köper din mod.

Misslyckas med Prime

Att lära sig att byta ut coils ”spolar” är en avgörande färdighet speciellt för nybörjare. Vissa pod-mods kräver att du byter coils, snarare än pods. Men detta är vanligtvis inte fallet – särskilt med enkla enheter. Om du använder vanliga tankar, är spolar en viktig del av vaping upplevelsen.

Coils ”Spolar” är olika. De varierar på ett subtilt sätt, men dessa skillnader kan betyda mer ånga, bättre smak, en jämnare / hårdare hit, etc. Tyvärr gör många nybörjare ett avgörande misstag som kan resultera i ytterligare belastning eller förbränning i spolen.

Det är här priming kommer in. Priming är lätt. Lägg bara några droppar e-juice direkt på den exponerade bomullen på spolen. Ge den en sekund att absorbera, installera sedan spolen, fyll tanken och låt den sitta i cirka 10 minuter. Detta kommer att säkerställa att din spole är helt blöt när du avfyrar din e-cigarett.

Blanda smaker

Många tycker att det är kul att blanda smaker – och vi säger inte att det inte är det. Men det kan gå riktigt snabbt illa. Att blanda två smaker låter kanske bra i teorin, men det kan skapa en oundviklig monstrositet som du aldrig vill röra igen.

Ett annat problem är ett problem som kallas ”flavor ghost”. Detta händer när du byter smaker utan att byta till en ny spole eller skölja din tank. Vissa smaker är inte så intensiva, men tyngre kan verkligen dröja kvar.

Om du planerar att byta smak, är det bäst att vänta tills du spenderat din coil och ger din tank en snabb sköljning. Alternativt kan du alltid köpa mer än en tank och ägna dem åt en viss smak.

Att välja fel nikotinnivå

När du är ny med vaping är det lätt att missa mängden på nikotin du behöver. Det finns riktlinjer, men ingenting är i sten. Du kan hitta behovet av att experimentera lite, men också använda sunt förnuft.

Om du bara röker en handfull cigaretter om dagen, kommer 3mg att räcka för en mellanprodukt och 6mg för ett pod system. Ligger du på ett paket cigaretter om dagen är 6mg ett bra val om du använder en mellanprodukt, och 12mg för pod system. Öka eller minska bara efter behov tills du hittar rätt balans.

Glömmer att ladda

Det finns en vanlig myt att det är bäst att låta ett batteri tömmas hela vägen innan det laddas. Detta är helt enkelt inte sant. I själva verket kommer det att anstränga ditt batteri mer.

Även om att inte bevara ditt batteri inte är en stor oro, är det också obekvämt att vänta tills din vape har slut på ström mitt på dagen. Gör dig själv en tjänst och ladda enheten regelbundet.

Att vara en ”Vape Snobb”

Även om detta verkligen inte gäller för de flesta vapers, förstör några få saker för resten av oss.

Det är ingen hemlighet att ångan är säkrare än rökning, och det finns inga bevis för att passiv ånga är skadligt. Men det förändrar inte det faktum att det är irriterande. Om du planerar att vejpa, ska du alltid hålla avstånd från de omkring dig.

En annan sak som några av oss faller för är god gammaldags predikning. Det är jättebra att du slutade röka och hittade något bättre, men det betyder inte att alla andra är lika intresserade som du. Vissa människor låter vejpandet komma till deras huvuden och börja föreläsa rökare. Alternativt kan de också skryta av det till icke-rökare och alla som vill lyssna.

Ingen gillar den här typen av nedlåtelse. Diskutera inte vaping om inte någon frågar om det. Men även då är detta inte en öppen inbjudan att hålla tal. En snabb redogörelse för vad vaping är och varför du gillar det borde inte ta evighet att förklara.

Hoppas ”Vanliga misstag vapers gör” har hjälpt dig en bit på vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop