Hur du förvarar din E-Juice

Hur du förvarar din E-Juice och bevarar Smak

Trots sin kemiska blandning, e-vätskor är lika förgängliga som många livsmedelsprodukter. Detta innebär att de också måste förvaras på rätt sätt. E-vätska har en bra livslängd, men när de bryts ner, kommer det att förstöra din upplevelse. Det är viktigt att notera att PG är en konstgjord kemikalie som också råkar vara resistenta mot förfall. Men både VG och nikotin är ekologiska, så de kan och kommer att försämras med tiden.

Om VG eller nikotin blir dåligt, kommer du att märka det omedelbart. E-Juicen tar en sur doft och smak. Detta är särskilt vanligt i fruktiga e-vätskor. Lyckligtvis är korrekt lagring lätt och kommer verkligen att bidra till att förlänga livet och smak kvaliteten på din e-juice.

Undvik värme

E-vätskor gillar inte värme. Det är därför de måste förvaras på en sval plats. Utan att komma till det tekniska, värme påverkar det molekylära i din e-juice. Denna förändring leder ofta till förändrad smak eller förfall.

Att bara hålla din vätska vid behaglig rumstemperatur är bra. Men en hel del vapers gillar att förvara den i kylen eller frysen. Oroa dig inte, e-juice fryser inte fast. Det kommer att bli mycket tjockare efter exponering för kyla, dock. Så ge det en chans att värma upp innan du försöker vape det.

Frysning är det bästa valet för långtidsförvaring, men tänk på att detta faktiskt kommer att minska smak. Men om du vet att du inte kommer att använda din juice snart, så är det bättre än att låta hela produkten förstöras.

Håll E-Juice borta från luft och ljus

Solljus och frisk luft kan vara bra för vår hälsa, men de är mördare mot e-vätskor – särskilt nikotin inuti.

Både luft och ljus orsakar oxidation, vilket leder till en nedbrytning av nikotinet inom e-vätskan. Du kanske även märker en förändring i färg som nikotin blir brun när oxidering.

Om detta verkar vara en kronisk sak med vissa vätskor, oroa dig inte för mycket. Vissa smaker, som kaffe eller tobak, tenderar att genomgå denna förändring lättare. En del luft kommer alltid att fastna varje gång du öppnar och stänger vätskebehållaren. Men att lämna den ute under långa perioder kommer att påskynda processen.

Traditionell ”freebase” nikotin påverkar smaken av din e-juice, så att utsätta e-juicen för dessa saker kommer definitivt att förstöra smaken. Gör det säkra och lagra vätskor inuti ett skåp eller andra mörka, slutna utrymmen.

Välj rätt behållare

När det gäller flaskor, e-juice kommer i plast eller glas alternativ. I många fall har du egentligen inget val. Detta är ett problem eftersom var och en är idealisk för olika ändamål.

Om du vill ha kortvarig lagring, då plast kommer att göra bra. Så länge du undviker värme, luft och ljus, bör du kunna hålla smaken i tip-top form. Plast har dock en tendens att vara reaktiv och e-vätska är inget undantag. Med tiden kommer behållaren att öka hastigheten på förfall.

Glas, å andra sidan, är bra för långa hållbarhet i kylen, skåp eller någon annanstans. Materialet reagerar inte med dess innehåll som plast gör. Om du vill ha bästa möjliga resultat, välj glas – även om det kan kosta lite mer.

Det är också bra att använda mörka glasflaskor, i motsats till klara. Återigen, detta är bara för att hålla det irriterande ljuset borta.

0